Siirry sisältöön

Nosto-ovi vai taitto-ovi

Erityisesti kun tarvitaan isoa ovea – valinta tehdään tyypillisesti kahden oven väliltänosto-ovi sekä taitto-ovi. Mitä eroa näillä on ja kumpi ovi kannattaa valita? Valittu ovi pysyy paikallaan vuosikausia, joten oikean oven valintaan kannattaa panostaa. 

Oven valinnassa on syytä kiinnittää huomiota helppokäyttöisyyteen, elinkaarikustannuksiin, huoltoon sekä tulee ottaa huomioon käytettävissä oleva tila. Olemme toimintamme aikana usein huomanneet, että nosto-ovista vaihdetaan taitto-oviin ja vanha taitto-ovi puolestaan vaihdetaan uuteen taitto-oveen. Tässä siis muutamia syitä sille miksi usein päädytään valitsemaan taitto-ovi nosto-oven sijasta.

 

Ovien eroavaisuudet

Taitto-ovi 

  • Ei vaadi katsastuksia tai tarkastuksia 
  • Vaatii hyvin vähän huoltoa, sillä sisältää huomattavasti vähemmän liikkuvia osia eikä sisällä käytännössä lainkaan kuluvia osia 
  • Ei vaadi voimaa käyttämiseen, suurikin ovi on helppo avata myös käsin 
  • Asennus ei vaadi välttämättä lainkaan tilaa sisältä 

Nosto-ovi 

  • Nosto-ovi vaatii turvasyistä tarkastuksen vähintään kerran vuodessa 
  • Monta liikkuvaa osaa, jotka vaativat ylläpitoa ja tarkastuksia. Esimerkiksi jouset väsyvät käytössä ja vaativat vaihtoa. 
  • Ilman sähkömoottoria voi olla raskas nostaa ja avata 
  • Vaatii oven yläpuolelta käyttötilaa ja peittää valot 

Miksi valita taitto-ovi nosto-oven sijaan

Vähäinen huollon tarve eikä erillisiä tarkastuksia

Taitto-ovet sisältävät vähemmän liikkuvia osia kuin nosto-ovi ja tämän myötä taitto-oven elinkaarikustannukset ovat pienemmät kuin nosto-ovessa. 

Lisäksi taitto-ovet eivät vaadi erillisiä tarkastuksia vaan kevyt ylläpitohuolto riittää. Nosto-ovet puolestaan vaativat tarkastuksen vähintään kerran vuodessa.

Kevyt avata ja sulkea

Isokin taitto-ovi on helppo avata käsipelillä, eikä vaadi käytännössä lainkaan voimaa. 

Erityisesti suuriin nosto-oviin on usein lähes pakko asentaa sähkökäyttöinen avausjärjestelmä oven painon vuoksi.

Kylmä pysyy ulkona ja lämpö sisällä 

ProDoorin taitto-ovissa on keskitytty erityisesti hyvään tiiviyteen ja lämmöneristykseen. Tiivisteet ovat reilunkokoisia ja kestävät hyvin pitkäaikaista käyttöä. Lisäksi taitto-oven mekanismi sisältää kevennyksen, jonka ansiosta maata vasten olevat tuplatiivisteet eivät kulu merkittävästi käytön aikana.

Yleisesti ottaen taitto-ovessa on vähemmän tiivistettäviä välejä kuin nosto-ovessa, jonka takia taitto-ovi on usein parempi lämmöneristäjä.  

Helppo asennus joka ei vie ylimääräistä tilaa

Taitto-ovi vaatii tyypillisesti vain 125-150mm tilaa yläpuolelle ja hieman tilaa syvyyssuunnassa, oviaukko aukeaa kokonaisuudessaan karmiin asti (kiinnitetään seinän ulko- tai sisäpintaan). Taitto-ovi ei peitä valoja tai estä kuljettimia ja voi aueta sisään- tai ulospäin vaatimuksen mukaan. Taitto-ovi ei välttämättä vie siis lainkaan sisätilaa.

Nosto-ovi puolestaan vaatii oven yläpuolelta reilusti käyttötilaa, peittää valot ja vaatii säännöllisiä tarkastuksia.

Elinkaarikustannukset 

Taitto-ovi on usein hankintakustannuksiltaan suurinpiirtein samaa luokkaa vastaavan nosto-oven kanssa. Ajan kuluessa kustannukset kääntyvät kuitenkin taitto-oven puolelle, tämän vaatiessa vain vähän huoltoa eikä lainkaan tarkastuksia. 

Nosto-ovi puolestaan vaatii säännöllistä huoltoa sekä tarkistuksia ja osia tarvitsee vaihtaa niiden kuluessa. Esimerkiksi nosto-oven jousen väsyessä oven alin paneeli ei välttämättä pysy aina ylhäällä, joten se joudutaan usein vaihtamaan.

Miksi valita ProDoorin taitto-ovi?

Helppokäyttöinen ja kevyt rakenne

Taitto-ovet voidaan asentaa monipuolisesti eri kohteisiin eivätkä nämä tarvitse nosto-oven tapaan lisätilaa oviaukon päältä. Taitto-ovemme voidaan avata kevyesti käsipelillä tai siihen voidaan hankkia sähkömekaniikkaa tarpeiden mukaan.

 

Yksilölliset ja kotimaiset taitto-ovet

Jokainen taitto-ovi räätälöidään tarpeidenne mukaan ja valmistetaan Suomessa tehtaallamme. Sellaisen taitto-oven jonka haluat, me valmistamme.

Hyvä lämmöneristys

Taitto-oviemme suunnittelussa on panostettu erityisesti tiiviyteen, jonka ansiosta lämpö pysyy sisällä ja kylmä ulkona juuri niin kuin pitääkin.

Kestävä rakenne vaativiinkin olosuhteisiin vähäisellä huollolla

Taitto-ovemme soveltuu myös vaikeisiin olosuhteisiin rakenteensa ansiosta, koska se on erittäin luotettava, kestävä ja vahva. Mm. kaivokset, teollisuus, pesuhallit sekä muut kohteet ovat mainioita käyttökohteitä vähän huoltoa tarvitsevalle taitto-ovelle.

Pyydä tarjous

010 318 3102